Salvador Dali (1904 – 1989) is een schilder uit Spanje. Hij was een aparte man met nogal wat grootheidswaanzin. Niet echt makkelijk in de omgang, maar wel overtuigd van wat hij doet. En eigenlijk maakt dat zijn schilderijen juist heel leuk om naar te kijken. Salvador Dali wordt gezien als één van de beste surrealisten. Sur-realistisch wil zeggen dat je iets realistisch schildert, maar ook weer niet. Je herkent het wel, maar tegelijkertijd gebeuren er in de schilderijen vreemde dingen. Vaak zit er ook veel symboliek en een verhaal achter zo’n schilderij. Zo ook in het schilderij van de weke uurwerken of ook wel: De duurzaamheid van de herinnering.

Je ziet vier klokken in een landschap op een tafel en aan een dooie boom/tak hangen. De klokken hangen slap, daarmee wil Dali zeggen dat de tijd vergankelijk is. Dat tijd verglijdt, slap wordt….

En eigenlijk is dat gegeven of het schilderij van Dali het uitgangspunt van wat Akwart Experience in deze kamer tot uitdrukking wil brengen. Je ziet tiktok oud versus tiktok nieuw. Oude klokken, nieuwe klokken, wekkers in alle soorten en maten….. geëvalueerd naar de huidige tijd waar tiktok geworden is tot een medium waar de meest surrealistische filmpjes en dansjes worden vertoond.

De tijd tikt door, maar is eigenlijk nooit voor iedereen hetzelfde…  dé geschiedenis bestaat niet, wel duizenden geschiedenissen met allemaal hun eigen (surrealistische) verhaal en tijd.