The Akwart Experience
Een beetje vreemd.. maar zo leuk!

The Akwart Experience...... een beetje vreemd, maar zoooo leuk!! Waarom? Omdat je kunst op een andere manier beleeft, je zoveel foto's kunt maken als je wilt voor instagram, facebook of wat dan ook, je lekker lol hebt in de ballenbak en lekker plezier maakt in alle andere zeventien ruimtes. Je ziet, ruikt, proeft, hoort en ervaart in iedere kamer steeds nieuwe dingen.

HOE KOM JE SNEL BIJ ONS?

Wist je dat je gratis bij ons voor de deur kunt parkeren?

CONTACTGEGEVENS

In dit museum mag je alles aanraken. Dwaal door onze 17 ruimtes en maak de mooiste, gekste of kunstzinnigste selfies. Je ziet, ruikt, proeft, hoort en ervaart in iedere kamer steeds nieuwe dingen.

bouw je eigen feestje

The Akwart Experience bezoeken is een feestje op zich: leuk, leerzaam, lekker samen, ontspannend en inspirerend. Maar heb je iets te vieren, dan is akwart experience helemáál de plek waar je moet zijn. Lees snel verder wat de mogelijkheden zijn bij Akwart Experience!
BESTEL TICKETS

Praktische zaken
Jouw gegevens
2x kind á €17,50
2x volwassene á €17,50
- Wist je dat je gratis bij ons voor de deur kunt parkeren?
- Gemiddeld spenderen mensen 2,5 uur in ons museum.

Akwart Experience is ook voor basis- en middelbare scholen een leuke, leerzame en inspirerende plek om te bezoeken. Gewoon als klassenuitje of bijvoorbeeld met de workshop ‘fotografie’ als onder-deel van de kunstzinnige vorming.  Bel voor de mogelijkheden!

FAQ

In Amsterdam is onlangs het zoveelste instagrammuseum geopend. Waarom zoveel in Amsterdam? En waarom is er niet zo’n gaaf museum aan deze kant van Nederland? Wij zijn van mening dat een dergelijk museum ook in het oosten van het land wel degelijk tot zijn recht komt. Arnhem is lekker hip en ook Nijmegen kent een lange, historische, culturele traditie. En in het hart van deze veelzijdige regio hebben wij met veel plezier ons instagram museum gebouwd. Elst bruist en wij bruisen mee…… 

Een museum is veelal een plek waar je ‘met je handjes op de rug moet lopen’ en waar een wat ingetogen sfeer hangt en waar foto’s maken uit den boze is. Niets mis mee, maar wij denken dat iedereen ook anders kunstige dingen kan zien en beleven. Je loopt bij ons, net als bij andere musea, een route waarbij je van kamer naar kamer gaat. Iedere kamer heeft zijn eigen thema, waarbij je zelf mag kiezen hoe je dit thema ervaart. Je kunt bijvoorbeeld megaveel instagramfoto’s maken. Of als je dat niet ziet zitten, kijk je lekker rond of scan je de QR code die je meer vertelt over de kunstenaar die centraal staat, het verhaal in de kamer of je leuke weetjes geeft. Zo maak je kennis met diverse kunstenaars en stromingen uit de kunst.  

Je hoeft je handen niet op je rug te houden en mag lekker overal aanzitten. Maar uh… je hoeft natuurlijk ook niet de dingen te slopen….  

Er zijn in totaal 17 kamers waar je doorheen loopt. Het totale oppervlak van het museum is ca. 1600 m². Dat maakt ons het grootste instagrammuseum van Nederland! Gemiddeld duurt het 1,5 tot 2 uur om de hele route te doorlopen. 

Wij betreuren het zeer, maar Akwart Experience is nog niet helemaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers, kinderwagens of mensen die slecht ter been zijn. Akwart Experience bestaat namelijk uit twee verdiepingen die verbonden zijn met een trap. Ook zijn er op de bovenverdieping een aantal kamers waarvoor bezoekers een klein trapje op moeten. De planning is dat er nog een keer een lift komt, maar vooralsnog zijn deze plannen nog niet gerealiseerd. Mocht u vragen hebben, dan bel of mail gerust. 

Door de coronamaatregelen is het voorlopig niet mogelijk om even lekker te gaan zitten en uit te rusten met een kop koffie of iets anders lekkers. Tegelijkertijd snappen wij ook dat het fijn is om na afloop even iets te drinken. Koffie, thee, water en limonade staan daarom (gratis) voor u klaar op het einde van de route door ons museum. 

Buiten schoolvakanties 

Tijdens schoolvakanties en feestdagen 

Maandag 

Gesloten  

10.00 – 21.00 

Dinsdag 

Gesloten  

10.00 – 21.00 

Woensdag 

10.00 – 15.00 kids time  / 15.00 – 20.30 

10.00 – 21.00 

Donderdag 

10.00 – 20.30 

10.00 – 21.00 

Vrijdag 

10.00 – 15.00 kids time  / 15.00 – 20.30 

10.00 – 21.00 

Zaterdag 

10.00 – 20.30 

10.00 – 21.00 

Zondag 

10.00 – 20.30 

10.00 – 21.00 

Let op: 21.00 uur (20.30 uur buiten schoolvakanties) sluiten betekent dat de laatste tickets geboekt kunnen worden om 19.30 uur (respectievelijk 19.00 uur). Als je deze laatste tickets boekt, hou er dan rekening mee dat je doorlooptijd maximaal 1,5 uur is.  

Kidstime is een tijdslot gereserveerd voor kinderen jonger dan 11 jaar en hun begeleider(s). Kinderen jonger dan 11 kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene (18+) het museum bezoeken.  

Kinderen jonger dan 14 mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18+) naar binnen met een maximum van 4 kinderen per volwassene.  

Dat doen wij omdat we het fijn vinden als bezoekers verspreid lopen door het museum. Zodoende kan iedereen foto’s maken zonder dat er constant iemand in beeld loopt of kun je je ongegeneerd uitleven in een pose voor de foto zonder dat iedereen het ziet. En natuurlijk ook om de coronamaatregelen na te leven: 1,5 meter afstand houden lukt nu eenmaal beter als er gedoseerd mensen binnen komen.  

U wordt geacht om in het kwartier dat uw tijdslot geldig is, naar binnen te gaan. 

 

Als je weet of het vermoeden hebt dat je te laat gaat komen, bel ons even (0481-4430020) dan kijken we op dat moment naar een passende oplossing. 

Nee, tickets zijn uitsluitend via de website te reserveren. 

Nee, dat hoeft niet. Uw ticket wordt bij de entree van Akwart Experience gescand vanaf uw mobiele telefoon. 

Nee, huisdieren worden niet toegelaten. Voor blindengeleidehonden en hulphonden maken we uiteraard een uitzondering.  

Foto’s maken mag! Graag zelfs, deel ze vooral op social media! Het is echter niet toegestaan om op eigen houtje of zonder overleg een fotoshoot te houden voor commerciële en/of professionele doeleinden en/of waarbij van outfits wordt gewisseld. Op momenten dat Akwart Experience gesloten is, zijn er genoeg mogelijkheden om fotoshoots te realiseren. Voor informatie en kosten bel 0481-443002 of mail naar welkom@akwart.nl

Nee, de museumkaart is helaas niet geldig. 

Ja, gelukkig wel. Vanaf Station Elst is het 10 minuten lopen naar Akwart Experience. Neemt u liever de bus vanaf het station? Lijn 35 richting Bemmel brengt u bij ons in 5 minuten. U kunt uitstappen bij halte Platinaweg.  

Jazeker, en nog gratis ook! Er zijn voldoende parkeerplekken rondom of in de buurt van het pand. Deze zijn duidelijk gemarkeerd met ‘parkeerplaats Akwart Experience’. 

Leuk! We willen graag gaan samenwerken met scholen in de regio. Binnenkort zullen er bijvoorbeeld lespakketten naar aanleiding van de kamers en kunstenaars beschikbaar komen voor basisscholen. Ook een bezoek van bijvoorbeeld middelbare scholen in het kader van CKV juichen we toe. En natuurlijk zijn ‘schoolreisjes’ bespreekbaar. Bel of mail ons gerust voor de prijzen en mogelijkheden!

OPENINGSTIJDEN

Buiten schoolvakanties Tijdens schoolvakanties en feestdagen
Maandag Gesloten 10:00 – 18:00
Dinsdag Gesloten 10:00 – 18:00
Woensdag 13:00 – 18:00 10:00 – 18:00
Donderdag 13:00 – 18:00 10:00 – 18:00
Vrijdag 13:00 – 18:00 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 18:00 10:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00 10:00 – 18:00
*Wij zien niet alle feestdagen geopend , tijdens het reserveren kunt u zien welke tijdsloten beschikbaar zijn.

RESERVEREN IS OP DIT MOMENT HELAAS NIET MOGELIJK

Helaas is het nog niet mogelijk om uw tickets te bestellen. Houd onze social-media en website in de gaten voor meer informatie over de opening van The Akwart Experience.
Wij kijken er naar uit om u binnenkort te ontvangen in ons museum!